Vučić sa Lajčakom: Otvoren i konkretan razgovor o položaju srpskog naroda

Vučić i Lajčak
Izvor: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, gde boravi u okviru radne posete BiH, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je na Instagramu naveo da je razgovor sa Lajčakom bio otvoren i konkretan.

"Još jedan otvoren i konkretan razgovor sa Miroslavom Lajčakom o sve većim izazovima pred nama, položaju srpskog naroda, dešavanjima na Kosovu i Metohiji i sve manjem prostoru za rešavanje otvorenih pitanja kroz konstruktivan dijalog i poštovanje međunarodnog prava", poručio je Vučić.

Istakao je da je tokom sastanka ponovio da Srbija uporno nastavlja da vodi odgovornu i ozbiljnu politiku očuvanja mira i stabilnosti, i naglasio da nema povlačenja i kompromisa kada je reč o bezbednosti srpskog naroda i zaštiti nacionalnih interesa.

"Kao naš dugogodišnji partner Lajčak zna da će se Srbija boriti uvek i na svakom mestu za svoj narod, zemlju i istinu. Mi drugu otadžbinu nemamo, niti možemo ići drugim putem", dodao je Vučić.

Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti.

Vučić će na Sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire.

Na kraju posete, očekuje se susret predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz Mostara.