Vujičić: Sramna presuda protiv Todosijevića jer je podigao glas istine i nepravde nad svojim narodom

Danijela Vujičić
Izvor: Kosovo Online

Poslanica u Skupštini Srbije sa Kosova Danijela Vujičić ocenila je da je presuda protiv Ivana Todosijevića sramna i da predstavlja pravnu zloupotrebu, i dodala da je Todosijević podigao glas istine zbog nepravde nad srpskim narodom. 

"Pitam se koga je Ivan Todosijević u navodnom 'govoru mržnje i podsticanju na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju' ugrozio? Čija ljudska prava je pogazio, koga je brutalno ponizio? Ili je kriv što je podigao glas istine i nepravde nad svojim narodom. To je glas svakog Srbina na povod protivpravne agresije NATO na Srbiju 1999. godine", navela je Vujičić u saopštenju.

Ocenila je da je suđenje Todosijeviću "politička farsa". 

"Istina, koju je nаš Ivan Todosijević izneo i politička farsa u službi prava ove sramne presude prištinskog suda po nacionalnoj osnovi po kojoj je častan čovek, domaćin, Srbin osuđen, jeste za nas obrazloženje mržnje, pristrasnosti prema čitavom srpskom narodu. Za te kvazi pravednike 'govor mržnje' je istina montirane laži u Račku koja je bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, rušenje hiljade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM", navela je Vujičić.

Prema njenim rečima, "pred farsom zalaganja" za demokratske vrednostima i poštovanje ljudskih prava, niko na Kosovu ne moće da ima mišljenje i slobodu govora u odnosu na albanski narod. 

"Ovo je teritorija cenzure, kazne, sukoba i proterivanja. To je mesto u srcu Evrope gde nema mesta za pluralizam i multinacionalizam. Ne možete da kažnjavate Ivana Todosijevića, a da mi ćutimo i posmatramo. Ova pravna zloupotreba ne otkazuje našu istinu. Prava pravda je savest. Njihova je odavno nestala, nestala je tamo gde je zamrlo pravo i pravda u svetu selektivnog poimanja istog", zaključila je Vujičić.