Zaharova: SAD podrivaju međunarodne napore dajući oružje Prištini

Marija Zaharova
Izvor: Tanjug

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ističe da “Sjedinjene Američke Države, isporučujući oružje i vojnu tehniku vlastima u Prištini, otvoreno potkopavaju međunarodne napore za osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu”, prenosi Tanjug.

"Brinu nas saopštenja o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini. Ovim SAD otvoreno potkopavaju međunarodne napore koji su usmereni na osiguranje mira i stabilnosti na Balkanu", rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je plan Vašingtona da na Kosovu "formira vrstu vojske" što, kako je naglasila, predstavlja direktno, flagrantno kršenje tačaka Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, prenosi Sputnjik.

"Pozivamo sve koji nisu ravnodušni prema sudbini Balkana i budućnosti ovog osetljivog regiona da ne dozvole poteze koji mogu dovesti do destabilizacije, akumulacije eksplozivnog konfliktnog potencijala", zaključila je Zaharova.

Drin
17. Jun 2021.
Vi dajete serbiu avione a mi da qekamo goloruke toje smeshno normalno imi kupimo oruzhje
Petri Koci
17. Jun 2021.
Dazu im sve krševe koje moraju da remontuju pa ih koštaju Duplo više.Amerikanci daju novo ili kao poklon.Ima ona poslovica i kaže TEŠKO ONOM KOGA RUSIJA BRANI
Oni
18. Jun 2021.
Zaharova hahaha Nema rezolucija 1244