Džared Kušner, Trampov zet, želi da investira u Albaniji

Albanija, Sazan, ostvro u koje Trampov zet želi da ulaže
Izvor: Kosovo Online

Ministarstvo turizma i životne sredine Albanije potvrdilo je vest o kojoj prethodih dana spekulisali mediji, da je zet bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, zainteresovan da ulaže u sektor turizma u toj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva turizma od subote, projekat mora da prođe kroz nekoliko faza revizije, pre nego što odluka bude doneta.

Kušner, prema pisanju medija, planira da gradi luksuzno odmaralište brenda „Aman“ na ostrvu Sazan, koje je do pre nekoliko godina bilo vojna pomorska baza. 

Njegova kompanija "Afiniti" namerava da ulaže i u područje oko poluostrva Zvrnec, u blizini Valone, gde planira izgradnju nekoliko luksuznih kompleksa sa oko 10.000 hotelskih soba i vila.

Džared Kušner je u intervjuu za Blumberg izjavio da je vrednost planirane investicije, odnosno njegovih projekata, koji uključuju izgradnju turističkih sela na ostrvu Sazan i u selu Zvrnec kod Valone, zajedno sa još jednim projektom u Beogradu, može da premaši milijardu dolara.

Pre nekoliko dana, nekadašnji Trampov specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel, govorio je o mogućim ulaganjima američkog kapitala u Albaniju, ali i u Srbije, i to u obnavljanje prostora i zgrade nekadašnjeg "Generalštaba".

"Postoje tri projekta, jedan je u Beogradu", rekao je Grenel.