Sarajevo: Tužilaštvo predložilo jednomesečni pritvor za 10 uhapšenih zbog napada na Srbe

Sarajevo
Izvor: Wikimapia

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je danas jednomesečni pritvor za svih 10 uhapšenih zbog napada na roditelje dece iz Srbije, koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu, prenosi RTV.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, da prikriju dokaze ili ponove krivično delo nasilničko ponašanje, rekla je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Određivanje mere pritvora predloženo je Opštinskom sudu u Sarajevu, prenosi Srna.

Osumnjičeni za napad na Srbe ranije su prošli kriminalističku obradu u Policijskoj upravi Ilidža, nakon čega su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da je skup je, prema njegovim informacijama, bio prijavljen policiji, ali nije bilo fiksnog obezbeđenja.

„Skup je, koliko znam, bio prijavljen policiji, kao takav je i tretiran. Treba ispitati da li se radilo o adekvatnoj sigurnosnoj proceni i da li je adekvatno reagovano. Komesar je još juče formirao tzv. unutrašnju inspekciju, odnosno kontrolu koja će proveriti sve moguće činjenice. Siguran sam da će analiza ponuditi podlogu da se ubuduće radi mnogo bolje, danas ću dobiti pismenu informaciju od komesara sa svim relevantnim činjenicama", rekao je Katica za sarajevsku N1 TV.

Mali fudbaleri Fudbalskog kluba "Zvezdara", koji su učestvovali na međunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu i njihovi roditelji, vratili su se noćas u Beograd, a, uprkos incidentima, osvojili su dve medalje.