Majka se utopila u Skadru sa troje dece, u potragu za telima uključila se i vojska

Ronioci, pripadnici KBS
Izvor: Ministarstvo odbrane Kosova

Spasioci sa Skadra tražili pomoć vojske u potrazi za telom Alme Araz (39) i njeno dvoje dece za koje se sumnja da su se udavili u Buni, nakon što je u ovoj reci pronađeno telo njenog najstarijeg deteta - devetogodišnje devojčice, piše Albanijan post.

Pretresi su nastavljeni uglavnom u oblasti Dajči kod Darađata, gde je dan ranije pronađeno telo devetogodišnje devojčice, najstarije Arazine ćerke. Istražna grupa ispituje rođake porodice Arazi, kako bi se utvrdile okolnosti tragedije.

Prema preliminarnim informacijama, Arazova je napustila stan sa svoje troje maloletne dece 2. maja, a policija sumnja da je razlog bilo nasilje njenog supruga Ergisa Arazi ja (31).

Policija Skadra krenula je u potragu za majkom i troje dece po prijavi koju je on sutradan, 3. maja, podneo. Istražitelji su u sklopu istrage pritvorili Arazija pod optužbom da je "izazvao samoubistvo usled nasilja”. Kako je saopštila policija, on je ranije osuđivan zbog gajenja opojnih biljaka.

Istražna grupa radi na uviđaju, a policijski timovi nastavljaju potragu.

"Prilikom pretrage, 04. 05. 2024. godine, oko 22.00 časa, u vodama reke Bune, u selu Darađat, pronađeno je telo devetogodišnje ćerke građana E. A. i A. A., za koju se sumnja da se ubila zbog nasilja koje je preživljavala od oca“.

Povodom ove tragedije oglasio se i Ministar unutrašnjih poslova Albanije Tauljant Balja.

"Specijalizovana jedinica RENEA i pripadnici Nacionalne javne bezbednosti nastavljaju potragu duž celog toka reke Bune. Policija je privela supruga i postoje jake sumnje da su žrtvu na ovaj tragični čin gurnuli nasilje u porodici i psihički pritisak. Koristim priliku da pozovem svaku ženu da osudi bilo koji oblik nasilja. Nasilje se često manifestuje kod kuće, iza zatvorenih vrata, ali to je tema koja treba da bude javna. Nasilje nad ženama nije privatna stvar. Sve nas to zanima“, napisao je Balja u saopštenju.