Sole: Umesto da prizna Kosovo, Španija se ponaša nesportski

Gazeta Ekspres
Izvor: Gazeta Ekspres

Katalonski poslanik u Evropskom parlamentu Jordi Sole kritikovao je prisup i nesportski odnos Španije prema Kosovu i fudbalskoj reprezentaciji.

Sole kao član najstarije katalonske političke organizacije "Eskuera Republikana"  ocenjuje da Španija pred kvalifikacioni meč u Sevilji preduzima nesportske poteze prema Kosovu.

"Umesto da prizna nezavisnost Kosova, Španija se ponaša nesportski. U Evropskom parlamentu pozvali smo države članice EU da priznaju Kosovo u godinama koje dolaze“, napisao je Sole na Tviteru.

Uprkos činjenici da je UEFA zabranila Španiji da ima diskriminatorski odnos prema Kosovu na utakmici 31. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nepriznavanje Kosova se nastavlja u španskim medijima.

Radio-televizija Španije selekciju Kosova naziva "predstavnik Fudbalskog saveza Kosova", a ne reprezentacijom.

Na zvaničnoj veb stranici Španske fudbalske reprezentacije Kosovo je nazvano "teritorijom", dok su tamošnji mediji upozoravali  da državna obeležja Kosova neće biti dozvoljena na utakmici u Sevilji, pošto Španija ne priznaje Kosovo kao državu. To je izazvalo reakcije i u Prištini, dok je kasnije UEFA pojasnila da će se kvalifikaciona utakmica 31. marta odigrati u skladu sa njenim propisima, a to znači sa svim simbolima oba tima.

Lio
30. Mart 2021.
Bravo catalonia
Oil
30. Mart 2021.
Bravo USA!

Da nije njih bilo bi grđe nego Catalonii.
Ibarska lasica
30. Mart 2021.
Uvek Spanija, nikad Katalonija!