Veber: Merkelova pre dve godine rekla Vučiću da više ne dolazi s mapama u Berlin

Zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati u Berlin kako je bilo planirano, već će u ponedeljak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati iz Beograda putem video-linka, a viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije iz Berlina Bodo Veber, u razgovoru za Kosovo Onlajn izjavio je da očekuje otvoren razgovor sličan onome pre dve godine.

"Očekujem razgovor sličan onom od pre dve godine, kada je kancelarka predsedniku Vučiću stavila do znanja da u Berlin više ne dolazi sa mapama", rekao je Veber za Kosovo Onlajn.

Da li nakon ukidanja letova iz Evrope u SAD zbog koronavirusa možemo očekivati dodatno zaoštravanje odnosa između Vašingtona i Brisela?

Predstavnici Evropske unije rekli su svoje u vezi sa tom merom - virus nacionalizma predsednika Trampa. Verujem da će na tome i ostati.

Kako bi se zaoštravanje odnosa između SAD i Evrope odrazilo na kosovski problem?

Nema zaoštravanja - odnosi ostaju onako napeti kakvi jesu već duže vreme. Više verujem da će američka administracija u narednom periodu biti zauzeta sama sobom, posledicama neprofesionalnog odnošenja prema koronavirusu kao posledicom neracionalnog postupanja predsednika Trampa i politizacijom, odnosno deprofesionalizacijom administracije.

Da li možemo očekivati formiranje bloka protiv Kurtija, koji bi ćinili Veselji, Isa Mustafa i Pacoli ako takse ne budu povučene u potpunosti?

Treba videti kako će se stvari razvijati. Trenutno ne vidim kako bi DSK mogao da izađe iz aktuelne koalicije i kako bi mogao da formira novu skupštinska većinu, a pad vlade i ponovni izbori bi sigurno štetili svim strankama osim Samoopredeljenju.

misterNO
15. Mart 2020.
Veber: Merkelova pre dve godine rekla Vučiću da više ne dolazi s mapama u Berlin….I onda mu poklonila lap top! 😊 😊 😊 Kako ide ono…mladji referent pa viši saradnik? Ja mislim da je tako… E, moj Šojiću, dobio si konkurenciju…😂😂😂
Tetere
16. Mart 2020.
Haha😂