DPK: Otvoreni smo za koaliciju sa Samoopredeljenjem

Koalicija
Izvor: Reporteri

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Šaćir Totaj izjavio je da je pored opšteg interesa veoma važan interes DPK i da je ta partija otvorena za saradnju sa Pokretom Samoopredeljenje, prenosi Gazeta Ekspres.

"Pre nego što počnemo saradnju, Pokret Samoopredeljenje mora da razmisli, mora da promeni sada već tradicionalni pristup koji se zasniva uglavnom na optužbama, a ne na nečemu konstruktivnom ili pozitivnom za budućnost zemlje", rekao je Totaj.

Govoreći o reakciji Samoopredeljenja na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke Totaj je rekao da je bila očekivana i da ta stranka ne poštuje zakone.

„Tamo gde im odgovara, poštuju zakone i institucije su u redu, tamo gde im ne odgovara, insistiraju na odluci koja bi odgovarala njima, to pristup koji šteti kosovskoj političkoj sceni “, rekao je Totaj.

Prema njegovim rečima u odnosu između DPK i NISMA , i to što DPK nije spremna za koaliciju ne znači da postoje problemi između te dve stranke.

Komentarišući optužbe Samoopredeljenja da je DPK odgovoran za trenutna dešavanja na Kosovu, odlazak mladih ljudi i korupciju, Totaj je rekao da su neosnovane.

Prema njegovim rečima, ovi fenomeni su uobičajeni za nova društva, posebno Kosovo, ali ni u kom slučaju nisu odgovornosti koje se mogu pripisati samo jednoj stranci.