Hoti: Uzdržite se od uvreda nezavisnim institucijama

Koha
Izvor: Koha

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da treba zaustaviti vređanje nezavisnih institucija i istakao da ne može politika da odlučuje da li one donose ispravne odluke.

Dodao je da je obaveza politike da poštuje njihove odluke.

„Uzdržite se od uvreda nezavisnim institucijama. Nije na politici da odluči da li su te institucije u pravu u odlukama koje donose. Mi smo dužni da poštujemo njihove odluke. Sutra treba da stvaramo pravnu i ustavnu osnovu u Skupštini Republike kako bismo unapredili odlučivanje tih institucija prema najvišim evropskim standardima. Sada i ubuduće treba da poštujemo njihove odluke, inače nemamo izgrađenu državu. Država nije igra“, objavio je na Fejsbuku Hoti.

Kandidat za premijera DSK pridružio se rekcijama Kancelarije Evropske unije, Kosovskog instituta pravde, nemačkog ambasadora Jorna Rodea povodom izjave predsednice Centralne izborne komisije Valjdete Daka, da je preteći govor upućen njoj i CIK-u bez presedana i opasan.

Daka je danas održala konferenciju za novinare nakon što je član Pokreta Samoopredeljenje Glauk Konjufca nju i CIK optužio za političku eliminaciju kandidata te partije za premijera Aljbina Kurtija.