Austrijska državna televizija: Srbija "raj za vakcine", mogu se i birati

Vakcina
Izvor: Ekonomia Online

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu, u kojoj predstavlja Srbiju kao "raj za vakcine", zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije, prenosi Tanjug.

U najavi emisije na sajtu ORF, Srbija se predstavlja kao zemlja, koja je posle Velike Britanije, najuspešnija u Evropi po vakcinaciji.

“Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i uspešnija od EU“.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao „na meniju“.

„Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine“.

U emisiji se ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta.