Bitići: Obrazloženje premijera Kurtija o vakcini je skandalozno i uvredljivo

Avni Bitići
Izvor: Facebook

Portparol Demokratske partije Kosova Avni Bitići kritikovao je vakcinaciju premijera Aljbina Kurtija i njegovo obrazloženje nakon primanja vakcine, prenosi Ekonomija Onlajn.

On je na Fejsbuku napisao da Kurtijevo obrazloženje da ne bi primio vakcinu, da nije bila reč Astra Zeneki, čija je reputacija bila dovedena u pitanje i da je time hteo da pokaže građanima da je bezbedna , uvredljivo za Veliku Britaniju.

"Kurtijevo obrazloženje nije samo skandalozno, već i uvredljivo za Veliku Britaniju, jer smo besplatno dobili vakcinu, koju je razvio tim univerzitetskih naučnika sa Okforda. Vakcine su toliko popularne na Kosovu da su šanse da ih neko odbije gotovo jednake nuli. Ali ono što me je impresioniralo bio je Gljaukov argument da je Kurti vakcinu dobio samo jednom i da je to  dovoljno,  Razumem da je teško braniti tako sramotan čin Kurtija. Ali, dobro je što predsednik Skupštine ne dezinformiše javnost. Ako izuzmemo Džonson i Džonson  vakcine, sve ostale se primaju u dve doze. Dakle, ako je Kurti vakcinu dobio samo jednom, onda je to dvostruko ozbiljnija zloupotreba od njegovog banalnog obrazloženja da je vakcinu dobio da ubedi javnost da ne postoji opasnost, iako to uopšte nije bilo potrebno", poručio je Bitići.

On je rekao da se nada da će i sve druge vakcine uskoro stići na Kosovo, te da će se uspostaviti pravilan sistem kategorizacije, s obzirom da je, kako je rekao, trenutno nefunkcionalan.