Haziri: Provedite Bajram bez porodičnih poseta

haziri
Izvor: Klan Kosova

Gradonačelnik Gnjilana Ljutfi Haziri poručio je građanima da se spreme za proslavu Bajrama i pozvao ih da u vreme pandemije ne idu u tradicionalne porodične posete, objavio je Kljan Kosova.

Haziri je rekao da nije bilo novih slučajeva sa kovid- 19, dodajući da su 32 osobe u samoizolaciji i sa blagim simptomima.

„Molimo vas da se pridržavate pravila pandemije da biste uklonili četvrti izvor zaraze. Došlo je vreme za otvaranje našeg društva, za otvaranje uslužnog sektora i ugostiteljstva, ali i za otvaranje granica. Došlo je vreme da naši sunarodnici, roditelji, naše porodice imaju priliku da se vrate u svoju zemlju”, naveo je Haziri.

Predsedavajući Saveta Islamske zajednice Naim Aljiu zahvalio je građanima Gnjilana na disciplini koju su pokazali tokom pandemije, a posebno tokom Ramazana.

„Zdravstveni stručnjaci su procenili da još uvek nisu ispunjeni uslovi za povratak u naše džamije. Odluka našeg rukovodstva i institucija je da ne otvaramo džamije i da ovaj praznik provedemo samo s porodicama”, rekao je Aljiu.

Najavio je da će preko udruženja Bereketi distribuirati 1.180 prehrambenih paketa porodicama kojima je to potrebno.