Preminula dr Sonja Rakočević

DR Sonja Rakočević
Izvor: Foto arhiva RTV Kim

Dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština sa sedištem u Gračanici, preminula je jutros od posledica kovid-19 u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, prenosi RTV Kim.

Dr Rakočević je preminula oko 9 časova posle jednomesečne i teške borbe sa opakom bolešću.

Rakočević je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za lekarske savete.

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv koronavirusa, svima je savetovala da se čuvaju i pridržavaju svih epidemioloških mera. Nažalost, u svojoj lekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razbolela. Preminula je na božićno jutro.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa našom i ostalim medijskim kućama.

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradu, dok je srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

Medicinski fakultet je zavišila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Radila je u Opšoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC "Policlinico San Donato". Zajedno sa sa italijanskom lekarskom organizacijom "Prijatelji Dečana" (Amici di Decani) pomagla da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju.

Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem.

Vreme i mesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeno.

 

K
07. Januar 2021.
Нека јој Господ подари рајска насеља, дивна жена и велики хуманиста и она и супруг, Живојин.