Tači posetio Medicinski bataljon KBS-a

Hašim Tači
Izvor: RTK2

Predsednik Kosova Hašim Tači posetio je danas Medicinski bataljon Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) koji je mobilisan za borbu protiv pandemije koronavirusa, prenosi RTK.

"Za mene je bilo posebno zadovoljstvo da vidim tako visok nivo profesionalne spremnosti Medicinskog batljona KBS-a. Da se još jednom uverim u visoke, stručne, medicinske i logističke kapacitete KBS koji su primer regionu Zapadnog Balkana. KBS su spremne da pomognu građanima Kosova, kad god se to bude zatražilo, na svim prostorima na teritoriji Kosova. Spremne su da pomognu svim institucijama koje se konkretno bave poslovima koji se tiču sprečavanja i prevazilaženja stanja, nakon izbijanja koronavirusa", istakao je Tači.

On je zahvalio svakom vojniku, oficiru, podoficiru i generalu, što su se angažovali maksimalno u novoj i teškoj okolnosti, a koja je, kako je naveo, istovremeno izazovna i dodao da uz "optimizam, nadu i veru da ćemo je prevazići sa što manjim posledicama."

Komandant KBS Rahman Rama istakao je da je preduzeo sve mere i da su podigli stepen pripravnsoti KBS. 

"Imamo sreće što nijedan naš pripadnik nije inficiran. U kontaktu smo sa svima. Ja mogu reći da se nadam i da verujem da nemamo potrebe za upotrebom naših kapaciteta, ali smo u stanju pripravnsoti. Svaku potrebu koju budu izrazile i institucije i građani, mi smo spremni da u bilo koje vreme, u svakom trenutku pomognemo",naglasio je Rama. 

Tači je poručio i da je zdravlje građana Kosova u rukama stručnjaka, a da ostali treba da pomognu lekarima i svima onima koji se suočavaju sa koronavirusom - ostajanjem kod kuće.