Tršnjaku: Stroga kontola sprovođenja mera za suzbijanje pandemije daje dobre rezultate

Ibrahim Tršnjaku
Izvor: RTK

Glavni sanitarni inspektor Ibrahim Tršnjaku je izjavio da sanitarna i ostale inspekcije rade na strogom sprovođenju vladinih odluka na suzbijanju pandemije koronavirusa i da su u protekla četiri dana fizičkim i pravnim licima koja se nisu pridržavala mera vlade izrečene novčane kazne, prenosi RTK.

„Nakon donešenih odluka Vlade Kosova, Sanitarni inspektorat u koordinaciji sa drugim inspektoratima je na terenu od 5 do 24  časa. Vidimo da je stroga primena vladinih odluka glavni pokazatelj da postoje pozitivni rezultati sa kapacitetom i posvećenošću na terenu", rekao je Tršnjaku.

Dodao je da je za četiri dana inspekcijskog nadzora zajedno sa Kosovskom policijom izvršeno 1.398 inspekcija u privrednim subjektima i da je izrečeno 387 novčanih kazni fizičkim, a 29  pravnim licima.

„Doneli smo 371 rešenje o izolaciji...nadzirali  25 sahrana, preminulih od posledica koronavirusa“, rekao je Tršnjaku.

Na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji sa pandemijom, na kojoj su objavljeni novi slučajevi obolelih od koronavirusa, Tršnjaku je rekao da će sanitarna i druge inspekcije nastaviti aktivnosti na strogom sprovođenju odluka Vlade Kosova.