U Srbiji još 5.067 zaraženih, 38 osoba preminulo

Bolnica- Koronavirus/Ilustracija
Izvor: Kosovo Online

U poslednja 24 sata broj novozaraženih u Srbiji je 5.067 dok je od posledica koronavirusa preminulo 38 pacijenata, prenosi RTS.

U danu za nama na respiratorima širom Srbije nalazi se 216 pacijenata.

Testirano je 15.061 osoba na koronavirus.

Za mesec dana desetostruko je više novozaraženih, ako mere ne daju rezultate, bolnice neće imati slobodnih kreveta, upozoravaju lekari. 

Tokom prethodnog vikenda u Vojvodini je registrovano 2.117 novih slučajeva, a najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 677 novih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da je uočljivo usporavanje virusa, naročito u Beogradu, međutim, kako kaže, tek će da se vidi da li će to da se održi ili će da pada.

Kon je rekao da smo sada na maksimumu, bar što se Beograda tiče i da je sad potrebno da izdržimo jer se nada da će nove mere zaista dati rezultate.

Medicinski deo Kriznog štaba je bio jednoglasan u predlogu rigoroznijih mera protiv koronavirusa, iako nije usvojeno sve što je predloženo, rekao je Kon dodajući da je situacija zahtevala da to bude brzo i striktno.

Očekuje da ove mere daju rezultate i poručuje da je važno da svi nose maske jer je, zbog velikog broja asimptomatskih slučajeva, nemoguće znati ko je sve zarazan.