Zemaj: Kosovo se uspešno bori sa koronavirusom, zdravstvene ustanove dobro opremljene

zemaj skupstina
Izvor: Klan Kosova

Ministar zdravlja Armend Zemaj u današnjem obraćanju Skupštini Kosova podvukao je da je do sada zadovoljan kako se Kosovo bori sa pandemijom koronavirusa, a odgovarajući poslanicima Samoopredeljenja dodao je da je u Prištini više od hiljadu zaraženih i da je to delom zbog njihove neodgovornosti, prenosi Kljan Kosova.

“U Prištini ima 1.075 slučajeva, od kojih je 82 aktivno. Ovo je vaša neodgovornost što ste izveli te ljude na ulice i niste poštovali mere zaštite" , poručio je Zemaj poslanicima Samoopredeljenja.

Osvrnuvši se na kontraverze oko neispravnsotii opreme u pojedinim kosovski klinikama, zbog čega je, kako su ranije pisali kosovski mediji, za vikend preminulo pet osoba, Zemaj je rekao da i dalje čeka izveštaj po tom pitanju.

Ipak, Zemaj je dodao da do sada Zdravstvena inspekcija nije pronašla nikakve primedbe u radu aparata nijedne klinike u sklopu Univerzitetskog kliničkog centra.

“Lično sam izašao na teren tog dana, i prema podacima kojima raspolažem sva oprema je bila u redu tog dana kao i ostalih dana. Tužilaštvo se bavi ovim pitanjem, ali ja smatram da nije bilo nikakvih propusta”, kazao je Zemaj.