Svečljino "oslobađanje" Srba

Dželjalj Svečlja
Izvor: lajmi.net

Ministar policije Dželjalj Svečlja trijumfalnom izjavom da su na severu Kosova izgrađene četiri nove baze specijalaca, ušao je u oštru konkurenciju da preuzme i ministarstvo ekonomije Kosova u Kurtijevom kabinetu. Nove specijalne baze, izgradnja dodatnih, nove jedinice policije... A, nova radna mesta?

"Procvat" kosovske ekonomije na severu i konkursi za nova radna mesta u "fabrici za disciplinovanje" ili samo stvaranje "policijske države", koja grca u dugovima, koja nema struju i gde učitelji ne počinju školsku godinu zbog nemaštine.

Policijska država u kojoj, prema rečima premijera Aljbina Kurtija, cveta demokratija, rešila je da napravi nove specijalne jedinice policije koje će disciplinovati srpske građane na severu i policijskim snagama ih naterati da uživaju u demokratiji koju sami ne prepoznaju i nikako da joj se povinuju.

Preteče "srpske blagodati" na severu Kosova su ovog puta lično premijer Aljbin Kurti i Dželjaj Svećlja. Anđeli čuvari koji "neće dozvoliti Srbima da ugnjetavaju Srbe", već će im Albanci naoružani dugim cevima zauzimati imanja, graditi policijske baze na njihovim ognjištima i na delu im pokazati svu "lepotu življenja" na današnjem Kosovu.

"Oslobodiće" ih Svečlja i Kurti svega, i Miloševića i Koštunice, Vučića, Brnabićke, Petkovića, Rakića... Dovešće im ljude sa fantomkama u blindiranim džipovima i omogućiće im svu "slobodu kretanja" koju, sasvim slučajno, nemaju upravo od kada su se specijalci pojavili u njihovim atarima i na njihovim njivama. 

Srpski narod na Kosovu nikako da shvati da će mu biti bolje da što pre zaboravi na pesmu "Vidovdan“, jer će ga ona u budućnosti koštati kao i Nikolu Nedeljkovića na Gazimestanu. Kolašinci koji ovih dana dižu glas zbog otetih imanja na kojima niču policijske baze u Kurtijevoj "demokratiji" mogu proći kao Srbi južno od Ibra, koji dobijaju višegodišnje kazne za "ratni zločin" kada pitaju ko im je oteo porodičnu zemlju.

Moraju se ljudi u Leposaviću i Zvečanu naviknuti na naručivanje demokratskih pesama na veseljima, da zaigraju uz pesme o OVK, a ne da pevaju "Veseli se srpski rode“.

Slobodu i demokratiju na svojim krilima nose novi golubovi mira u okviru Kvinte. 

Isti oni koji su krajem devedesetih Miloševiću poručili da se Kosovo mora demilitarizovati da se ne bi Albanci ugnjetavali, sada su, kako reče Svečlja, partneri u sprovođenju policijskih akcija na severu Kosova.

Ostaje da se vidi kako će se srpski narod naviknuti na nove procese "demokratije“ i kako će izdržati svakodnevne progone i policijsku torturu na severu, bar dok pripadnici NATO ne krenu u novu akciju "protiv" preterane akcije kosovske policije na severu. Znamo da se to neće desiti.

Piše: Ivica Simić, novinar portala Kosovo onlajn