I Veselji se izjasnio da nije kriv: Želim da suđenje počne što pre

Veselji na slušanju izmenjene optužnice
Izvor: lajmi.net

Bivši predsednik kosovske Skupštine i jedan od bivših lidera OVK koji se zbog ratnih zločina nalaži u pritvorskoj jedinici Specijalizovanih veća Kosova Kadri Veselji, izjasnio se danas da nije kriv povodom nove, izmenjene optužnice u slučaju protiv njega i drugih lidera OVK. U Izmenjenoj optužnici, oni se, između ostalog terete i za ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu, objavljeno je na sajtu Specijalizovanih veća Kosova.

Na sednici, na kojoj je trebalo da se izjasni o Krivici, Veselji je izjavio da je pročitao i da prihvata izmenjenu optužnicu od 29. aprila 2022. godine.

"Da, shvatio sam", kratko je odgovorio Veselji na pitanje sudije Gijoa i istakao da bi voleo da suđenje počne što pre.

"Pročitao sam optužnicu, samo želim da suđenje počne što pre i da imam pravo da iznesem svoj stav i svoju nevinost pred građanima Kosova, kao i pred ovim časnim sudom", dodao je Veselji.

Nakon što mu je sudija pročitao prava, Veselji je kazao da se nada da će imati priliku i da ih primeni u sudu, prenosi Ljajmi.

Ranije danas i bivši kosovski predsednik Hašim Tači pojavio se pred sudom, gde je rekao da nije pročitao optužnicu jer je nije u potpunosti razumeo i izjasnio se da nije kriv.