Jakupa Krasnićija u Hagu posetila kćerka

Gresa sa ocem Jakupom Krasnićijem
Izvor: Reporteri

Haškog optuženika Jakupa Krasnićija juče je u pritvorskoj jedinici posetila kćerka Gresa .

Ona je na Instagramu napisala da joj je teško pao susret u takvim okolnostima, ali da je Krasnići jači nego ikad, iako se, kako je navela, suočio sa nepravdom.

"Znam da ste još potrebni Kosovu i OVK. Ali i nama si potreban. Tata nepravda ubija više od metka", napisala je Gresa uz fotografiju oca i natpisa na njoj "Sloboda ima ime".

"Danas se u tvom krilu smirila moja duša oče. Sve smo zaboravili. Zaboravili smo bol, očekivanja, patnju. Život je nepravedan prema dobrim ljudima. Koliko si dobar tata, koliko si nepravde pretrpeo. Sanjala sam ovaj trenutak. Kako si mi nedostajao“, objavila je između ostalog na Instagramu Gresa.

Optužnica protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija potvrđena je 26. oktobra 2020. godine.

U optužnici se navodi da su osumnjičeni za približno 100 ubistava. Terete se za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, progon i mučenje.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine osoba čiji je identitet poznat i među kojima su Albanci, Srbi, Romi i pripadnici drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici.