Veselji boravio na Kosovu tri dana pod nadzorom

poseta Kadrija Veseljija Mitrovici
Izvor: Economia online

Kadri Veselji boravio je u Kosovskoj Mitrovici tri dana tokom kojih se video sa članovima porodice i oprostio se od oca, preneo je Klan Kosova.

Poseta Kadrija Veseljija Kosovu trajala je od subote 10. jula do ponedjeljka 12. jula. Tokom posete, Veselji koji je optužen pred Specijalnim sudom Kosova sa sedištem u Hagu, boravio je u pritvorskom centru i pod nadzorom Specijalizovanih veća uz podršku snaga Euleksa i Kosovske policije.

Pošto je obavešten da mu je otac umro, Kadri Veselji je podneo zahtev Specijalnom sudu da dođe u sedmodnevnu posetu Kosovu. Iako mu nije odobrena poseta u trajanju od sedam već od tri dana, on je uspeo da se vidi sa svim članovima porodice sa kojima je želeo i da oda počast pokojnom ocu.

"Iz humanitarnih razloga, pretpretresni sudija naložio je da u nadgledanoj poseti Kosovu Kadri Veselji podeli bol sa članovima uže porodice. Takođe mu je bilo dozvoljeno da poseti očev grob i da se sastane sa svim članovima porodice za koje je tražio dozvolu", saopšteno je iz Specijalizovanih veća.