Brnabiq: Bashkësia ndërkombëtare të sigurojë paqen dhe dhe t'i mbrojë serbët në Kosovë

Ana Brnabić
Burim: Kosovo Online

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabiq, ka folur për plagosjen e djeshme të Millan Jovanoviqit nga njësitet speciale ROSU, dhe i bëri thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të reagojë urgjentisht dhe të bëjë punën e saj.

“Si është e mundur që në zemër të Evropës, në prani të KFOR/NATO-s, EULEX-it dhe UNMIK-ut, serbët çdo ditë sulmohen sistematikisht, keqtrajtohen, plaçkiten kishat, rrënohen varrezat, dhe se asnjë person nuk është akuzuar apo ndjekur penalisht për ato krime”, ka shkruar Brnabiq në llogarinë e saj në Twitter.

 Deklaratat nga Prishtina se në të shtënat nuk ka pasur përfshirje të policisë, pavarësisht se ajo ka ndodhur në bazën ilegale “Bistrica” në Zveçan, ajo e ka quajtur cinike, tragjike dhe shkatërruese, duke shtuar se supozoj se “të gjithë duhet të besojmë se Millani i ka zënë pritë vetes dhe ka qëlluar veten”.

“Është pothuajse po aq cinik sa rasti i Azem Kurtajt, i cili në mënyrë të pabesueshme u vu në arrest shtëpie, sepse ai qëlloi dhe plagosi fëmijët serbë teksa mbanin buzmin”, tha kryeministrja Brnabiq.

Ajo ka kujtuar se dje Millan Jovanoviq, taksisti serb, është qëlluar pa asnjë arsye, duke ikur nga vdekja.

“Ky është incidenti i 38-të kundër serbëve në Kosovë vetëm këtë vit dhe 276. pasi Albin Kurti ka qenë në pushtet në Prishtinë. Deklarata e Prishtinës se nuk ka pasur përfshirje të policisë në të shtënat, pavarësisht se ajo ka ndodhur në bazën ilegale “Bistrica” në Zveçan, është cinike, tragjike dhe poshtëruese – pasi të gjithë besojmë se Millanit i është bërë pritë dhe ka qëlluar veten. ", theksoi ajo.

Brnabiq i bëri thirrje bashkësisë ndërkombëtare të sigurojë paqen dhe të mbrojë qytetarët.

"Ne kemi nevojë që bashkësia ndërkombëtare të zgjohet, të bëjë punën e saj, ose të mbrojë dhe sigurojë të paktën të drejtat themelore të njeriut në Kosovë, si dhe të ndihmojë në mënyrë aktive në mbrojtjen e paqes dhe të sigurojë stabilitetin që Prishtina dëshiron të dëmtojë. Na duhet drejtësi. Ndaloni dhunën”, ka thënë Brnabiq.