Krtiniq: Nuk na priti as Ugljanin dhe askush tjetër, na thanë të kontaktojmë ministrinë kompetente

Sanja Krtinić
Burim: Kosovo Online

Sanja Krtiniq, e cila ishte në mesin e qytetarëve që tentuan të dorëzojnë peticion për shkarkimin e kryekomunarit, thotë se në Komunën e Mitrovicës Veriore nuk i ka pranuar askush, madje as kryetari i Kuvendit Nexhat Uglanin dhe se u është thënë se ai institucion nuk ishte kompetent për kërkesën dhe se duhet të kontaktojnë ministrinë kompetente.

“Ne si përfaqësues të qytetarëve shkuam në Komunë për të dorëzuar kërkesën për shkarkimin e kryekomunarit të Mitrovicës së Veriut. Kur arritëm në ndërtesën e Komunës, na ndaluan në recepsion dhe na pyetën se çfarë po bënim atje. Kur u shpjeguam se donim ta paraqisnim kërkesën, ata e morën dhe u ngjitën lart për të kontrolluar nëse kërkesa ishte për Komunën e Mitrovicës së Veriut.

Ata u kthyen dhe na thanë se nuk mund ta merrnin përsipër kërkesën sepse nuk ishte në juridiksionin e tyre dhe donin të na kthenin. Ne iu referuam Ligjit për Vetëqeverisje Lokale, të gjitha ligjeve tjera dhe udhëzimeve administrative dhe protokolleve që thonë se kjo është përgjegjësi e komunës”, thotë Krtiniq për Kosovo online.

Ajo shton se kanë kërkuar që shërbimi komunal në juridiksionin e të cilit është, ta marrë kërkesën.

“Në disa raste na kanë kthyer kërkesën dhe në fund na kanë referuar në ministrinë kompetente, pra në nivelin qendror. Do të doja ta përgënjeshtroja zotin Ugljanin. Jemi përpjekur me të gjitha forcat që kërkesa jonë të pranohet në nivel lokal nga organet kompetente, shkresat që kemi dorëzuar na janë kthyer dhe Ugljanin nuk u shfaq. Kemi këmbëngulur që autoritetet të na pranojnë për të pranuar kërkesën tonë. Kemi kërkuar pranim, por nuk ka pasur dhe na kanë dhënë vetëm një shpjegim se duhet të raportojmë në ministrinë kompetente”, shpjegon Krtiniq.