Petronijeviq: Nuk ka arsye për fillimin e procedurës kundër Radoiçiqit

Goran Petronijević
Burim: Kosovo Online

Avokati Goran Petronijeviq, avokat i Millan Radoiçiqit, ka thënë për Kosovo online se pasi ish-nënkryetari i Listës Serbe dje ka dhënë deklaratë në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Serbisë në cilësinë e tij si qytetar për ngjarjet në Banjskë që nga 24 shtatori, ai mendon se ndaj tij nuk ka bazë për inicimin e ndonjë procedure.

Petronijeviq kujton se dje Radoiçiq iu përgjigj ftesës së autoriteteve shtetërore serbe dhe dha deklaratë për ngjarjet në Banjskë, gjatë të cilave u vranë tre serb dhe një polic shqiptar.

“Pas deklaratës së Radoiçiqit në cilësinë e qytetarit se a do të ketë ndonjë procedurë apo jo, kjo nuk varet nga ne, por nga policia, nga prokuroria. Unë sinqerisht shpresoj që të mos vijë deri te kjo , sepse nuk ka asnjë bazë për këtë. Ata nuk kanë shkuar në territorin e një vendi tjetër, kanë qenë në territorin e vendit të tyre, në territorin e shtëpive të tyre, komunave, prandaj nuk mund të trajtohen njësoj si anëtarët e disa organizatave nga Kosova dhe Metohia që kanë shkuar në Maqedoni për të bërë probleme të ndryshme, janë njerëz që kanë tentuar të kthehen në shtëpitë e tyre dhe asgjë më shumë”, ka shpjeguar Petronijeviq.

Ai thekson edhe një herë se nuk ka bazë për fillimin e hetimeve, por se për shkak të presionit që i bëhet shtetit të Serbisë nga të gjitha anët, nuk e përjashton as këtë.

“Megjithatë, duke pasur parasysh statusin e gjyqësorit tonë, policisë, shtetit, presioneve që vijnë nga të gjitha anët, nuk mund të përjashtohet. Radoiçiq në çdo rast do të jetë në dispozicion të autoriteteve shtetërore, nuk do të ketë asnjë problem“, tha Petronijeviq.

Petronijeviq, në emër të Radoiçiqit, lexoi të premtën drejtimin publik të ish-nënkryetarit të Listës Serbe në të cilën ai deklaroi se nuk ka njoftuar askënd, përfshirë Beogradin, për ardhjen e tij në veri të Kosovës më 24 shtator dhe se ai është gati për t'iu përgjigjur ftesës së organeve kompetente. Radoiçiq tha se në Banjskë ka ardhur së bashku me bashkatdhetarët e tij për t'i inkurajuar serbët që t'i rezistojnë regjimit të Kurtit dhe se ata nuk janë terroristë, por luftëtarë të lirisë.