Policia e Kosovës ka hyrë në ndërtesën e Komunës së Zveçanit, me gaz lotsjellës dhe bomba shokuese mbi serbët e mbledhur

Zvečan
Burim: Kosovo Online

Pjesëtarët e Policisë së Kosovës kanë rrethuar sot para mesditës ndërtesat e komunës Zubin Potok, Zveçan dhe Leposaviq, pas së cilës u dëgjuan sirenat.

Serbët e atyre qyteteve, dukshëm të shqetësuar nga këto ngjarje, filluan të grumbullohen rreth objekteve komunale, dhe në afërsi ndodhen pjesëtarët e xhipave të KFOR-it dhe EULEX-it.

14.20. Një kolonë me automjete të blinduara të policisë ka hyrë në Zveçan

Automjete të blinduara të njësive speciale të Policisë së Kosovës kanë hyrë në Zveçan
 

14.15 Një veturë e policisë në Zveçan është djegur

Në rrjetet sociale janë shfaqur video dhe foto të djegies së veturave në Zveçan. Veturat e policisë së Kosovës dhe një veturë civile janë djegur.

 

14.10 Shenjat e KBS-së në helmetat e pjesëtareve të policisë

Në mesin e pjesëtarëve të policisë së Kosovës që rrethuan ndërtesën e komunës së Zveçanit, e më pas me gaz lotsjellës hynë në komunë, kishte edhe disa të cilët në helmetat e tyre kishin shenja të KBS-së.
 

13.40 Policia hodhi bomba shokuese mbi serbët e mbledhur, kanë hyrë në ndërtesën e bashkisë

Pjesëtarët e Policisë së Kosovës kanë hyrë në ndërtesën e komunës së Zveçanit dhe me atë rast kanë përdorur gaz lotsjellës dhe bomba shokuese. Në një moment janë dëgjuar edhe të shtëna me armë.

13.30 Automjete të blinduara dhe automjete për thyerjen e barrikadave në Zveçan

Në njërën anë të rrugës që çon në ndërtesën e komunës në Leposaviq, si pengesë është vendosur një kamion. Pas kamionit është një automjet i blinduar i Policisë së Kosovës dhe një për thyerjen e barrikadave. Qytetarët e mbledhur janë të indinjuar.

13.15 Policia hodhi gaz lotsjellës

Pjesëtarët e Policisë së Kosovës kanë hedhur gaz lotsjellës para ndërtesës së komunës së Zveçanit për të shpërndarë serbët e grumbulluar.

12.50 Serbët janë mbledhur para ndërtesës së komunës në Zveçan

Serbët në Zveçan filluan të mblidhen para ndërtesës së komunës. Situata është e qetë, por në mesin e njerëzve vërehet ankth për shkak të prezencës së pjesëtarëve të Policisë së Kosovës.

12.15 Sirenat alarmi u dëgjuan edhe në Mitrovicën e Veriut

Në Leposaviq nuk ka sinjal celulari, dhe sirenat u dëgjuan në Mitrovicën e Veriut.