Zyra për KeM: Grafitet në shkollën në Kllokot janë konfirmim se baza e politikës së Kurtit është urrejtja ndaj çdo gjëje serbe

UCK grafit u Klokotu
Burim: Kancelarija za KiM

Shkrimi i mesazheve të urrejtjes në shkollën fillore “Shën Sava” në Kllokot, ku marrin pjesë më shumë se 70 fëmijë, është një tjetër konfirmim shqetësues se urrejtja ndaj çdo gjëje serbe, madje edhe ndaj fëmijëve, është baza ideologjike e politikës së Albin Kurtit dhe se rreziku i destabilizimit të pakontrolluar dhe përshkallëzimi i dhunës është i gjithëpranishëm në Kosovë, njoftoi sonte Zyra për Kosovë dhe Metohi.

“Që mbishkrimet që glorifikojnë organizatën terroriste UÇK-në dhe mesazhet nënçmuese në shkollë nuk janë thjesht akt huliganizmi, por kërcënim serioz, tregon edhe fakti se fëmijët serbë janë plagosur dy herë me armë zjarri këtë vit në sulmet e ekstremistëve shqiptarëtë cilën edhe publiku edhe gjyqësori në Prishtinë e trajtuan pothuajse si veprën më të zakonshme”, thuhet në deklaratë.

Nëse ata që gjuajnë mbi fëmijët serbë trajtohen si autorë të shkeljeve të qarkullimit rrugor, nga çfarë duhet të frikësohen ata që, duke mbjellë frikë tek fëmijët serbë, duan t'i detyrojnë prindërit të largohen nga Kosova, kanë pyetur nga Zyra për KeM.

Ata gjithashtu theksojnë se refuzimi i dialogut nga ana e Kurtit dhe mosgatishmëria për të ofruar kushte për një jetë normale për popullin serb në Kosovë është një ftesë e nënkuptuar për çdo bandit dhe ekstremist shqiptar që të synojë fqinjët e tyre të kombeve dhe feve të tjera, sepse, shtojnë ata, dhuna dhe ekstremizmi, në kuptimin e Kurtit për botën, kanë qartë vlera pozitive, të cilat ai i konfirmoi publikisht pa hezitim duke thënë se "serbët do të vuajnë dhe do të paguajnë".

“Ky është incidenti i 128-të me motive etnike i drejtuar kundër serbëve në Kosovë dhe Metohi që nga fillimi i këtij viti dhe një mesazh i qartë se Prishtina nuk ka ndërmend të bëjë asgjë për të normalizuar situatën në terren dhe për t'i lejuar serbët të jetojnë pa ankth dhe frikë", konkludohet në deklartën e Zyrës për Kosovë e Metohi.