Andreja Mladenović: Možda je mog oca neko udario i sklonio ili kidnapovao

Potraga za nestalim starcem.jpg
Izvor: Kosovo online

Meštani Straže i obližnjih sela oko Novog Brda i Gnjilana već 16 dana tragaju za Boškom Mladenovićem (92) koji je nestao 9. oktobra u ranim jutranjim satima.

Podeljeni u više grupa meštani pretražuju detaljno teren. Potragu za nestalim starcem otežava brdsko-planiski teren i lišće opalo sa grana koje sada pokriva moguće tragove.

“Formiramo  grupe kako bi videli neki trag. Nezgodno je sada, padala je kiša i lišće je palo. Trudimo se ali za sada ide teško”, rekao je Stojan Simijonović iz Koriminjana.

I Miloš Vasić je iz Korminjana došao u Stražu kako bi pomogao u pronalaženju nestalog starca.

"Jedan veliki deo terena pretražujemo,šiblje je gusto i nemamo nikakvih naznaka o nestalom čoveku” kazao je Vasić.

Goran Simijonović sa još nekoliko žitelja Straže svakodnevno traga za nestalim komšijom. Koordinira sa ostalim grupama ljudi u pretrazi terena. Koriste gugl mape i označavaju lokacije kako bi u toku dana pretražili veći deo terena. Današnja potraga odvela ih je daleko od kuće nestalog Mladenovića. 

"S obzirom da je imao 90 i više godina, nije imao fizičku snagu da dođe do ovog mesta, nogu pod nogu, pogrbavljen, ne postoji logika da se nalazi u ovom delu. Opet, imamo moralnu obavezu da pretražimo i ovaj deo terena jer je sve moguće”, kazao je Simijonović.

Sin nestalog starca Andreja Mladenović nakon višenedeljenog traganja počeo je da gubi nadu da je njegov otac još uvek živ.

"Možda ga neko udario, sklonio i bacio ili je kidnapovan, šta drugo da kažem”, ispričao je Mladenović. 

U pretrazi terena aktivno učestvuju i predstavnici lokalne vlasti.

"Danas smo proširili potragu na mnogi veći pojas, to je ova šuma koja ima oko 520 hektara. Udaljavamo se sve više od kuće nestalog i širimo pretragu u svim pravcima, ali da ne možemo da nađemo neki trag, to je dosta interesantno”, kazao je predsednik Privremenog organa za grad Gnjilane Saša Milošević.

Boško Mladenović 92-godišnji starac izašao je iz kuće 9. oktobra i od tada mu se gubi svaki trag.