Ćalaj: Policiju u obavljanju zadataka tokom pandemije muče ishrana i toaleti

Rašit Ćalaj
Izvor: GazzetaExpress

Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćalaj izjavio je da su pripadnici policije suočeni sa mnogim poteškoćama u obavljanju svojih dužnosti usled situacije izavane pandemijom kovid-19, između ostalog sa ishranom i pronalaženjem toaleta, prenosi Gazeta Ekspres.

Ćalaj je govoreći o izazovima policije tokom upravljanja situacijom za vreme pandemije, rekao za TV Dukađini pripadnici policije su bili primorani da ponesu hranu sa sobom, ili su u nekim slučajevima patrole slale hranu koju su oni sami kupili.

Ćalaj je istakao da je od vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova i javne uprave Dželjalja Svečlje zatražio za policajce nadoknadu za obroke tokom pandemije, prenosi Teljegrafi.

"Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova poslao je zahtev Ministarstvu finansija i o njemu još nije odlučeno. Govorimo o dnevnom obroku koji košta pet evra, što bi za jedan mesec iznosilo 100 evra", ukazao je Ćalaj.

Kako je naveo, nada se da će Ministarstvo finansija doneti odluku u korist policije.

Ćalaj je naveo i da su policajci ukoliko su tokom dužnosti duže bili vezani za jedno mesto, imali problema sa pronalaženjem toaleta i obavljanjem ličnih potreba.