Danić: Naš kamp u Gračanici dokaz da međusobno razumevanje nema alternativu

Učesnici teniskog kampa u Gračanici.jpg
Izvor: Print Screen

Uručenjem pehara najboljim igračima i medalja učesnicima, završen je multietnički teniski kamp koji je održan u Gračanici pod pokroviteljstvom misije OEBS na Kosovu i opštine Gračanica. Mihajlo Mikarić iz Lapljeg Sela i Tomo Glasnović iz Janjeva podigli su pobedničke pehare.

U teniskom kampu učestovalo je oko dvadesetak dečaka i devojčica iz različitih zajednica na Kosovu.

“Drago mi je što sam bio učesnik ovog kampa i što sam pobedio. Učestvovaću i sledeće godine. Naučio sam tehnike bekhenda i forhenda”, rekao je nakon uručenja pehara Mihajlo Mikarić. 

Mlade sportiste o osnovama tenisa učila je trener Marija Đorđević.

“Ovde smo naučili mnogo toga, prvenstveno jednu najvažniju stvar, da ne živimo jedni pored drugih već jedni sa drugima i promovisali smo zdrav način života kroz najlepši sport, a to je tenis”, kazala je Đorđević. 

Misija OEBS-a na Kosovu drugu godinu zaredom podržala je multietnički teniski kamp u Gračanici. 

“Tokom dva meseca dečaci i devojčice iz zajednica kosovskih Albanaca, Srba, Roma, Hrvata i Goranaca iz različitih opština uživali su u zdravom i podsticajnom okruženju za učenje u kampu. Još jednom sa strahopoštovanjem vidimo snagu sporta, kako ujedinjuje pojedince i neguje zajedničku strast u zajednicama”, kazao je direktor Regionalne kancelarije OEBS-a na Kosovu Nils Johanes.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović poručio je da su mladi budućnost i da organizacija ovakvih kampova treba da se nastavi. 

“Ovakvi događaji znače našoj opštini i omladini. Napomenuću da smo ove godine organizovali školu vaterpola i plivanja dok je ovo još jedan događaj koji mora da ima budućnost u našoj opštini”, kazao je Popović.  

Savetnik za pitanja zajednica gradonačelnika Gračanice Saša Danić istakao je da je održavanjem multietničkog kampa Gračanica još jednom pokazala da pruža ruku partnerstva i saradnje sa svim opštinama na Kosovu.

“Naš teniski kamp i Međunarodni teniski turnir u Gračanici su najveći dokaz da saradnja i međusobno razumevanje nemaju alternativu. Samo na takav način kao društvo možemo da idemo napred i stvaramo društvene i korisne priče”, rekao je Danić. 

Svim učesnicima kampa uručena su priznanja i teniski rekviziti uz poziv organizatora da učestvuju i naredne godine.