Deca iz Leposavića na letovanju u Lepenskom viru

Deca iz Leposavića
Izvor: Fejsbuk / Leposavić portal

Srednjoškolci iz opštine Leposavić, njih 53, u pratnji profesorke Sonje Jevtić i Tatjane Mladenović već drugu godinu za redom borave na besplatnom sedmodnevnom odmoru u hotelu Lepenski vir u Donjem Milanovcu koje im je omogućilo preduzeće ''Luki komerc'' iz Pećinaca, prenosi Leposavić portal.

Učenike su tokom letovanja obišli Siniša Đokić predsednik opštine Pećinci i poznati humanitarac iz sela Kamenice Miodrag Radovanović. Tom prilikom predsednik Đokić je svakom učeniku i profesorkama u ime Pećinačke lokalne samouprave uručio poklone - po komplet trenerku i po dve majice.

Prema Đokićevim rečima opština Pećinci je već godinama unazad prisutna finansijski i fizički na Kosovu i u okviru svojih mogućnosti pomaže naš narod, a posebno decu koja, kako je rekao, podnose najveći teret trenutno teške situacije u kojoj se nalazi srpski narod.

"Učestvujemo u izgradnji novog hrama u selu Kamenica, u brojnim humanitarnim akcijama, koje organizuju gospodin Radovanović i opština Leposavić. Česti smo gosti našeg naroda u Leposaviću i na crkvenoj slavi u Kamenici svake godine 3. juna, gde se u direktnom kontaktu sa našim narodom upoznajemo sa problemima koje imaju i jedan deo njih nastojimo da rešimo. Posebno se radujemo što prilikom podele novogodišnjih paketića kod crkve u Kamenici svake godine primećujemo sve veći broj dece. Ponosan sam što upravo jedno preduzeće iz opštine Pećinci pokazuje ovako visok nivo humanosti i društvene odgovornosti'', rekao je Đokić.

Humanitarac iz Kamenice Miodrag Radovanović rekao je da deci puno znači što bar na nedelju dana mogu da budu potpuno opuštena i mirna kao i njihovi vršnjaci u ostalim delovima Srbije.

"Ovde se osećaju veoma prijatno i na svakom koraku nailaze na ljubaznost osoblja hotela i lokalnog stanovništva", rekao je on.

Radovanović se zahvalio opštini Leposavić koja je obezbedila besplatan autobuski prevoz ka svim destinacijama na kojima su deca sa Kosova bila do sada.

Dara Antosijević iz Kamenice, đak generacije u osnovnoj školi istakla je da joj je "jako drago što ima priliku da poseti ovaj kraj Srbije, da je osoblje hotela jako prijatno, hrana odlična i da su lokalne znamenitosti jako interesantne. 

"Drago mi je da sam baš ovde upoznala neke svoje vršnjake sa teritorije opštine Leposavić koje do sada nisam poznavala.  Prilikom obilaska brojnih znamenitosti ovog kraja deca sa Kosova i Metohije svuda nailaze na veliku ljubaznost, a koristim priliku i da se zahvalim svima koji su pomogli ovu humanitarnu akciju", rekla je Kalina Stefanović iz Leška.

Profesorke Sonja Jevtić i Tatjana Mladenović koje su u pratnji učenika, istakle su da deca sa Kosova i Metohije žive i rade u teškim uslovima ali da imaju jaku motivaciju da stiču znanje koje vide kao put u bolju budućnost.