DFC: Stupio na snagu Sporazum o promociji investicija postignut sa Kosovom

DFC
Izvor: Tanjug

Američka korporacija za međunarodni finansijski razvoj (DFC) saopštila je da je Sporazum o promociji investicija postignut sa Kosovom stupio na snagu, prenosi RTK.

U objavu na Tviteru, ova korporacija ističe da im to omogućava da primene čitav spektar finansijskih proizvoda na Kosovu.

Aktuelni kosovski premijer Avdulah Hoti i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet potpisali su 31. decembra 2020. godine Sporazum o promociji investicija, koji omogućava pružanje finansijske podrške SAD, posebno kosovskom privatnom sektoru.

Dogovor će omogućiti američkoj korporaciji za međunarodni finansijski razvoj da ponudi čitav svoj finansijski opseg, koji uključuje finansiranje duga, ulaganja u kapital, osiguranje od političkog rizika i grantove za tehničku pomoć.

Poslednjeg dana prošle godine, zamenik šefa i generalni direktor DFC-a za zapadni Balkan Džon Jovanović je izjavio da DFC vidi „veliki potencijal za pomoć u mobilizaciji investicija koje stvaraju radna mesta i podržavaju razvoj za ljude na Kosovu“.