Donacija za PU “Đurđevak“ iz Gračanice

PU Đurđevak Gračanica donacija
Izvor: Opština Gračanica

Omladinski savet Gračanice u saradnji sa opštinom Gračanica opremio je danas predškolsku ustanovu “Đurđevak“ sa novim televizorima, štampačem, društvenim igrama kao i tehničkim materijalom za učenje i održavanje nastave.

Kako se navodi u saopštenju Informativne službe te opštine, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, tokom posete ovoj ustanovi tokom obeležavanja dečije nedelje obećao je da će opština pomoći deci i zaposlenima kako bi modernizovali rad.

"Ovo je samo nastavak onoga što opština Gračanica u kontinuitetu radi već nekoliko godina. Naša stalna ulaganja u obrazovanje i školstvo pokazatelj su koliko nam je važno da mladim naraštajima omogućimo uspešan rad i stvorimo uslove za njihovo obrazovanje i vaspitanje. Predškolska ustanova 'Đurđevak' je samo jedna u nizu kojoj pomažemo u skladu sa svojim mogućnostima. Znate da smo krenuli u izgradnju savremenog dečijeg vrtića u centru Gračanice čija je siva gradnja u završnoj fazi i ja se se nadam da ćemo se sledeće godine sa ovom divnom decom i vaspitačima sastajati u novom objektu", rekao je Popović.

Predsednik Omladinskog saveta Dušan Borisavljević naglasio je da je donacija veliki doprinos radu predškolaca i njihovih vaspitača i da će ta nevladina organizacija nastojati da i u buduće ostvaruje svoju misiju, a to je da locira probleme dece i omladine i da pokušava da ih u saradnji sa institucijama rešava.

U saopštenju se navodi i da su se zaposleni u vrtiću zahvalili Opštini na donaciji navodeći da televizori, štampač, društvene igre kao i tehnički materijal za učenje i održavanje nastave predstavlja veliki doprinos za ovu obrazovnu instituciju, a posebno za decu kojoj će uz pomoć ove opreme boravak biti lakši i zanimljiviji.