Eparhija raško-prizrenska: Provalili u hram Svetog Petra i Pavla u Brodu i ispisali grafite OVK

obijena crkva Klokot
Izvor: Kosovo Online

Eparhija raško-prizrenska saopštila je da su "nepoznata lica provalila u hram Svetog Petra i Pavla u Brodu i ispisala grafite OVK".

Kako se navodi "dana 18. jula 2021. god u selu Brod kosovska policija je obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod".

"Parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu. Policija je u toku dana uz prisustvo tima iz Prištine izvršila uviđaj i otvorena je istraga. Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na KiM", navodi se u objavi Eparhija raško-prizrenske.

 

Dušan Silni
22. Jul 2021.
Ne vredi, vandalizam se nastavlja nad Srbima na Kosmetu a EU po običaju ostaje nema i očigledno posredno odobrava. Srbi moraju sami sebe da zaštite i da se ne osvrću šta će EU da kaže