Gaši: Današnja svedočenja u slučaju ubistva Ivanovića bez velikog značaja

Tom Gaši
Izvor: Kosovo Online

U Osnovnom sudu u Prištini danas je nastavljno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a njihovi iskazi, prema oceni advokata Toma Gašija, nisu imali veliki značaj.

Pred sudom u Prištini svoje izjave danas su dali Z.O i Z.V, koji su radili na održavanju električne mreže u Severnoj Mitrovici.

Kako je istakao branilac optuženog Radeta Basare, advokat Tom Gaši, izjave svedoka su bile manje bitne, jer su rekli da je struja nestala dve nedelje pre ubistva Olivera Ivanovića.

"Tužilaštvo je svedočenjem dašnjih svedoka htelo da poruči da je struje bilo na dan kada je Oliver Ivanović ubijen, ali da je neko isključio kamere. Taj neko, mi ne znamo ko je. Na osnovu tvrdnje tužilaštva, kamere su isključene od strane nekog ko je bio u kancelariji Ivanovića i zbog toga su osumnjičeni i u pritvoru", objašnjava Gaši.

Gaši je danas zatražio da se njegov klijent Rade Basara brani sa slobode, i da mu se odredi kućni pritvor, jek kako je istakao, ne postoje dokazi za njego zadržavanje u zatvoru.

"Nepotrebno je da se neko drži u pritvoru više od tri godine za osam i po rečenica kojima se ne dokazuje njegova uloga u tragičnom slučaju ubistva Olivera Ivanovića", kazao je Gaši.

Nastavak suđenja, iako je zakazan za sutra i preksutra, odložen je za 22. februar i 4. mart.

"Ukoliko sa tužiocem ne budemo saglasni, da se većina izjava ponovo pročita mislim da će suđenje trajati u nedogled", zaključio je Gaši.