Gračanica: Osnovnim i srednjim školama opština donirala kompjutere, a Unmik tablet uređaje

Gračanica - donacija opštine i UNMIK-a
Izvor: Opština Gračanica

Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama u toj opštini 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola, a Unmik 30 tableta za praćenje onlajn nastave, za decu slabijeg materijalnog stanja.

Kompjutere su prve dobile osnovne škole u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Direktorima ovih škola uručio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja i kulture Brankicom Nićić čije je odeljenje obezbedilo sredstva za njihovu nabavku, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.

Lokalna samouprava nastavlja da poboljšava uslove za rad u školama, nakon podele školskog pribora prvacima, ističu u saopštenju Popović i Nićić.

"Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa Unmikom je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi", rekao je Popović.

Nićić je naglasila da će Odeljenje obrazovanja nastaviti da vodi brigu o školama.

"Opština Gračanica i Odeljenje obrazovanja vode brigu o svim školama i tu brigu će nastaviti ubuduće, što pokazuje da smo pre početka školske godine dezinfikovali sve školske objekte i obzebedili odgovarajuće količine dezinfekcionih sredstava", rekla je Nićić.

Direktori škola složni su da će im donacija olakšati svakodnevni rad.

"Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama, potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave", rekao je direktor Osnovne škole "Miladin Mitić" u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić.

Direktor Osnovne škole "Knez Lazar" iz Donje Gušterice Dragan Maksimović rekao je da će računari pomoći službama da što bolje obavljaju redovne obaveze.

"Zahvaljujemo u ime učenika koji su danas dobili tablete, koji će im olakšati praćenje onlajn nastave ukoliko do toga opet dođe", rekao je Maksimović,

Kompjutere je dobilo devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji opštine Gračanica.