Haradinaj: Paljenje kuće Srbina sa Kosova neprihvatljivo

Ramuš Haradinaj
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj istakao je da je paljenje kuće Srbina sa Kosova neprihvatljivo i pozvao nadležne organe da počinioce tog napada što pre privedu pravdi.

Kuća povratnika Svetislava Jozića u Veriću kod Istoka zapaljena je pre dve noći, nego što se uselio, jer je  ključeve novosagrađenog objekta dobio u petak, a useljenje planirao nakon što dobije osnovni nameštaj.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da Kosovo, kao demokratska država sa evroatlantskim težnjama, svim svojim građanima garantuje osnovna prava za bezbedan život i neprikosnovenu imovinu.

"Moramo se s ponosom pridržavati našeg ustava, preuzimajući obavezu da štitimo i poštujemo sve podjednako, kako bismo omogućili da se svi osećaju kao kod kuće, uključujući sve zajednice. Paljenje kuće srpskog državljanina, državljanina Kosova, je neprihvatljiv čin, kao i protiv našeg opredeljenja za mir i stabilnost", naglasio je Haradinaj.

Pozvao je organe reda i mira da počinioce tog, kako ocenjuje, ružnog napada što pre privedu pravdi.

I ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer obišao je danas kuću porodice Jozić u selu Verić koja je zapaljena i osudio podmetanje požara, navodeći da se time obeshrabruje povratak te porodice.