Hristov: Borba sa poplavama vodi se na celoj teritoriji opštine Zvečan

Poplave na Severu
Izvor: Kosovo Online

Rukovodilac odeljenja za urbanizam u opštni Zvečan Nadica Hristov kaže za Kosovo onlajn da se borba sa poplavama vodi na celoj teritoriji te opštine, dodajući da je situacija izuzetno teška.

“Situacija je svuda loša kako u Korilju i Doljanima, tako i u Žitkovcu i Žerovnici. Banjska reka trenutno ima brzi tok , ali je situacija nešto bolja nego na drugim mestima, mada je pitanje trenutka kada će se i ona izliti iz korita”, rekla je Hristov.

Ona je dodala da je rukovodstvo opštine na terenu.

“Predsednik Ivan Todosijević se potrudio da svu raspoloživu mehanizaciju stavi u službu zaštite od polava. Pored Javnog komunalnog preduzeća, angažovane su i ekipe vatrogasne službe sa kompletnim svojim snagama i vozilima. Pozvali smo u pomoć i privatna preduzeća koja raspolažu teškom mehanizacijom kao i preduzeće koje radi na održavanju puteva, svi su se odazvali i svi su na terenu”, kazala nam je Hristov.

Ono što u ovoj teškoj situaciji, kaže, dodatno zabrinjava su nove padavine I klizišta.

"Sve je ugroženo, od privatnih domaćinstava do putne infrastrukture, obilne padavine izazivaju i klizišta sa kojima se posebno teško borimo. Ono od čega strepimo je nastavak padavina u narednim danima, otežano vodosnabdevanje kao i elektrosnabdevanje. Mi ćemo biti non stop na terenu ali na nekim mestima su vodotokovi toliko brzi i toliko su obilna izlivanja da ne možemo ni da pristupimo pojedinim domaćinstvima i delovima seoskih naselja”, rekla je Hristov.