Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu: Najveće poplave u poslednjih 50 godina

Žerovnica
Izvor: Kosovo Online

Usled obilnih padavina koje na severu Kosova traju više od 15 sati bujični potoci prave velike probleme meštanima na severu naročito u opštini Zvečan gde su se izlili potoci i reke, a najteža situacija je u selima Joševik i Žerovnica gde je voda došla do kuća. Kako je kazao komandir vatrogasne stanice u Zvečanu Vladan Radomirović za Kosovo onlajn ova situacija je najteža u poslednjih 50 godina.

Na samom terenu su službe za čišćenje i održavanje puta kao i vatrogasne jedinice koje pokušavaju da umanje štetu i da dodatnim nasipima sačuvaju objekte i domaćinstva.

Komandir vatrogasne stanice u Zvečanu Vladan Radomirović kazao je da ovakvu situaciju sa poplavama ne pamte ni najstariji stanovnici Zvečana.

„Situacija je najteža u poslednjih 50 godina. Imamo velikih problema sa bujicama, a nivo reke Ibar je u porastu na gotovo svim tačkama. Sve nam je ugroženo. Više od 50 kuća je poplavljeno, trenutno je najteže u Grabovcu gde je došlo do velikog klizišta koje je počupalo i bandere, sreća je što bandere nisu pale na kuće, jer bi bilo i nastradalih. Trudimo se i angažovane su sve ekipe, ali ne možemo sve postići jer stalno dobijamo nove prijave građana“, rekao je Radomirović.