Humanitarna organizacija "Kosovsko Pomoravlje" obezbedila klavir Andrijani Stajić

Andrijani Stajić uručen pijanino
Izvor: Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje

Pijanistkinji Andrijani Stajić sa Kosova uručen je klavir vrednosti 5.500 evra zahvaljujući donatorima iz humanitarne organizacije "Kosovsko Pomoravlje".

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, nakon tromesečne humanitarne akcije prikupljen je novac za novi pijanino Kavai K-200 koji će studentkinji Fakulteta umetnosti u Nišu, Andrijani Stajić, omogućiti da nastavi školovanje.

Andrijana se muzikom bavi duže od 10 godina, a do sada nije imala svoj instrument, a da bi nadomestila sate za vežbanje, ostajala je u muzičkoj školi dugo nakon što bi svi učenici otišli, navodi se.

Kako se dodaje, kako bi ostvarila svoj san, neumorno je, muzici posvetila sve svoje slobodno vreme te su igra, kasnije izlasci i druženja za nju bili velika privilegija.

Iz organizacije navode da kao humanitarci sa terena, svakodnevno upoznaju mlade ljude kojima je potrebna podrška u školovanju, usavršavanju, pronalasku prakse i drugo.

"Usled svih dešavanja kojima smo okruženi, mladi su, često, po strani i njihovi problemi nisu vidljivi, niti se njima bavimo kao društvo. Zbog toga je naš cilj da svojim radom skrenemo pažnju javnosti na položaj mladih i dece sa Kosova i Metohije i uradimo sve što je u našoj moći kako bismo im pružili bolje mogućnosti za odrastanje i život", navodi se u saopštenju.