Jedinica italijanskog Kfora donirala invalidska kolica i ortopedska pomagala Crvenom krstu Štrpca

 Crveni krst Štrpce donacija jedinice italijanskog Kfora
Izvor: Crveni krst Štrpce

Komandant Multinacionalne specijalizovane jedinice Kfora italijanskih Karabinjera general Ruđero Kapodivento sa svojim saradnicima posetio je Crveni krst Štrpca i tom prilikom uručio donaciju u vidu invalidskih kolica i ortopedskih pomagala.

"Ova humanitarna pomoć će nesumnjivo puno značiti našim korisnicima kojima su ova pomagala potrebna", ističu iz Crvenog Krsta Štrpca.

Dodaju da je saradnja sa pomenutom jedinicom Kfora u humanitarnoj oblasti započeta u januaru 2018. godine, kada je i dogovorena buduća saradnja u smislu selekcije socijalno ugroženih višečlanih porodica kojima ova jedinica u pratnji stručne službe CK Štrpca isporučuje određenu količinu humanitarne pomoći u hrani, higijeni, odeći, obući, igračkama za decu i slično.

Od početka saradnje do sada je snabdeveno 45 porodica, odnosno 249 osoba ovom vrstom pomoći.

Crveni krst Štrpca je izrazio zahvalnost pripadnicima italijanske Multinacionale specijalizovane jedinice Karabinjera u sastavu Kfora na ovoj izuzetno značajnoj donaciji.

"Nesumnjivo je da ovakve aktivnosti doprinose jačanju prijateljstva i aktivne saradnje pripadnika Kfora i institucija u našoj opštini i da su u službi podrške i pomoći lokalnoj zajednici", navode. 

Crveni krst Štrpca takođe podseća i na veliku donaciju školske opreme isturenom odeljenju OŠ “Staja Marković” u Sušiću, u vidu novih školskih klupa i stolica, školskih tabli, ormarića kao i veće količine školskog pribora za učenike koji pohađaju nastavu u ovoj školi, koju su 2019. godine dobili od ove jedinice.

Dogovoreno je da se intenzivno nastavi saradnja između Crvenog krsta Štrpca i pripadnika ove jedinice u socijalno-humanitarnoj oblasti.