Još dvoje povređene dece u nesreći u Bugarskoj stiže danas u Beograd

Prevrnuo se autobus
Izvor: Print Screen

Dvoje dece iz Srbije koja su povređena 14. avgusta u udesu na auto-putu Trakija u Bugarskoj i koja se trenutno nalaze u Univerzitetskoj bolnici "Pirogov" u Sofiji biće prevezena danas u Srbiju, saopštili su iz te bolnice, prenosi RTV.

Kako navode, u tu svrhu biće korišćena dva helikoptera Republike Srbije, u kojima će se nalaziti i dve ekipe za reanimaciju, preneli su beogradski mediji.

Prema planu, helikopteri će danas u 10.45 sleteti na aerodrom u Sofiji. Polazak za Srbiju je predviđen oko 11.45 sati, s obzirom na vreme koje je potrebno za sanitetski prevoz od bolnice do aerodroma. Hitna pomoć će, dodaju, biti u pratnji specijalnih ekipa policije.

Još nije poznato gde će deca u Srbiji biti smeštena nakon sletanja.

Juronjuz piše da je konferencija za novinare u Bugarskoj, na kojoj će govoriti ministar zdravlja Asen Medžidije, zakazana odmah po poletanju helikoptera.

Dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla "Ju Lira" iz Batajnice. Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.