Jović obišao pogon fabrike otkivaka "Lola-fot" u Lešku

Damjan Jović tokom obilaska fabrike Lola fot u Lešku.jpeg
Izvor: TV Most

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Damjan Jović obišao je danas, tokom posete opštini Leposavić, pogon fabrike otkivaka "Lola-fot" u Lešku, prenosi TV Most.

Poseta ovom pogonu upriličena je nakon realizacije projekta "Nabavka nove opreme, remont postojeće opreme i izgradnja nove hale za poljomehanizaciju fabrike 'Lola-Fot' Lešak", koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije. Fabriku je obišao i predsednik Privremenog organa Opštine Leposavić Zoran Todić.

"Danas smo ovde, u Lešku, opština Leposavić, na severu Кosova i Metohije obišli fabriku 'Lola-fot'. Jedan od prioriteta politike i predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije jeste ekonomski razvoj, koji garantuje bolju budućnost generacijama koje dolaze. Ono što smo imali priliku da vidimo kad su neke druge vlade vodile Republiku Srbiju jeste da su fabrike širom Srbije gašene, nestajale i kada uđete u fabrike vidite da su skoro sve mašine nabavljane osamdesetih godina prošlog veka. A kad pogledate sad u mašine u 'Loli' u Lešku vidite da su stigle neke od najmodernijih mašina", rekao je Jović.

On je dodao da će država Srbija nastaviti da pomaže velike kompanije koje su preživele ono uništavanje dvehiljaditih godina, a biće potrebe i za zapošljavanjem mladih ljudi.

"U tom smislu i najnovije investicije u 'Lolu-fot' koje iznose skoro 96 miliona dinara su samo početak onoga što planiramo da radimo ovde u Lešku. Čini mi se da i narod to prepoznaje i da pruža podršku za bolju budućnost za svakog građanina Republike Srbije, ma gde on živeo", istakao je Damjan Jović.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je rekao da bez održivog razvoja, jake ekonomije i privrede nema ni budućnosti za srpski narod na ovim prostorima.

"Osim ulaganja u infrastrukturne projekte, u izgradnju novih stambenih zgrada, u rekonstrukciju škola i drugih objekata i puteva, ovog puta država Srbija ulaže značajna sredstva i u podsticaj i razvoj privrede, koja živi zahvaljujući ovim ljudima, koji svih ovih dvadeset godina unazad uspevaju da održe nivo proizvodnje. Država je i prilikom poslednje posete predsednika Vučića to prepoznala, uložila novac u fabriku, kako bi ovim ljudima omogućila bolje uslove za rad, jer ova fabrika ima veliki značaj za razvoj opštine", rekao je Todić.

Tokom posete opštini Leposavić, Jović će obići i radove na asfaltiranju deonice puta u selu Jošanica, zaseok Baraći, u dužini od 1.350 metara.