Kačaniku: Potrošači u vreme pandemije žrtve manipulacije proizvodima

Potrošači
Izvor: Reporteri

Predsednik organizacije "Potrošač" Seljatin Kačaniku upozorava da su potrošači u vreme pandemije dovedeni pred bankrot jer su plen manipulacije količinom, težinom i sastavom proizvoda na tržištu, prenosi Reporteri.

Prema njegovim rečima, pandemija je uticala na kosovska preduzeća, ali ni građane kao potrošače nije zaobišla, a vladu kako je rekako, više brine lobiranje kod različitih udruženja.

"Šteta za potrošača je izuzetno velika, toliko velika da rizikuje čak i bankrot, a rizik može biti i veći ako se institucije ne fokusiraju na prave stvari, bojim se da će se to dogoditi jer se vlada mnogo se bavi lobiranjem raznih udruženja i poslovnih udruženja koja nisu celokupna ekonomija“, rekao je Kaćaniku za Ekonomija Onlajn.

On tvrdi da se broj žalbi potrošača smanjio jer su izgubili poverenje u relevantne adrese.

"Ima pritužbi, ali začudo ne zato što se situacija pogoršala, već zato što su izgubili poverenje i reč je o beznadežnom gubitku vremena jer sud kasni sa procesuiranjem žalbi", rekao je Kaćaniku.

Istakao da je uputio zahtev vladi, ali da još uvek nije dobio odgovor.

Dodao je da zabrinjava činjenica da postoji pad potrošnje, razlog tome je prema njegovim rečima, rast nezaposlenosti, zatvaranje preduzeća i nedostatak osnovnih prehrambenih proizvoda.

"Ako imamo sve veći broj nezaposlenih, sve veći broj zatvorenih preduzeća, bilo je i više nestašica osnovnih prehrambenih proizvoda, naravno da potrošnja pada. U ovakvim okolnostima, a i juče smo čuli na vestima da je u Evropi nastavljeno zatvaranje ugostiteljskih objekata i hotela, što naravno utiče na broj zaposlenih. U takvoj situaciji svi treba da krenemo od potrošača, da imamo interni alarm i vidimo šta je naš zadatak", rekao je Kaćaniku.