Kancelarija za KiM za decu sa Kosova organizovala boravak i školu plivanja u Ivanjici

Deca sa KiM u Ivanjici
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa Opštinom Ivanjica i ove godine organizovala školu plivanja i boravak za čak 500 dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora KiM u ovom gradu.

Deca su podeljena u više grupa, a smenjivaće se na nedelju dana. Tokom boravka u Ivanjici, mališanima su uz školu plivanja organizovane i druge zabavno-edukativne aktivnosti i radionice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov istakla je da Kancelarija ulaže značajna sredstva i sprovodi niz aktivnosti kako bi našoj omladini sa Kosmeta obogatila školske dane.

„Trudimo se da našoj deci sa KiM ulepšamo detinjstvo. Ponosni smo na činjenicu da smo samo od prošle godine obezbedili putovanja za više od 2000 dece školskog uzrasta sa Kosmeta. Na svakom od ovih putovanja oni se usavršavaju, razvijaju kako fizičke, tako i društvene sposobnosti i kroz interakciju sa svojim vršnjacima stvaraju uspomene za čitav život, uče se zdravim stilovima života i novim veštinama. Njihova radost i osmeh su jasan signal da činimo dobre stvari za njih“ , ističe Miladinov i napominje da će Kancelarija i u budućnosti još snažnije podržavati naše mlade sa Kosova i Metohije.