Kfor organizovao konferenciju o civilno-vojnoj saradnji

kfor
Izvor: Facebook

Na konferenciji eksperata Civilno-vojne saradnje, održanoj danas u Prištini komandant Kfora general major Mikele Risi je u uvodnom izlaganju podvukao da su "razvoj i bezbednost dva lica iste medalje", prenosi Tanjug.

Svrha je da se olakša i koordinišu veze između međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i Kfora, kako bi unapredili društveni i ekonomski razvoj Kosova, navedeno je u saopštenju Kfora.

Kroz implementaciju projekata civilno-vojne saradnje, podršku i donacije, Kfor doprinosi sveukupnom međunarodnom naporu koji ima za cilj podršku institucijama i zajednicama na Kosovu, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo, kaže se u saopštenju.

U 2019. godini Kfor i zemlje koje učestvuju u njemu su izdvojile budžet od 370.000 evra kroz 140 inicijativa za podršku.

Kfor nastavlja podršku razvoja stabilnog i mirnog Kosova, obavljajući svoju dužnost da bi obezbedili bolju budućnost.

Iz tog razloga, a kroz projekte i donacije, Kfor će nastaviti da ulaže napore u podršku bilo koje inicijative koja bi mogla poboljšati budućnost stanovništva sa posebnim osvrtom na najmlađu generaciju, navedeno je u saopštenju.