Kosovska policija: Napad na srpskog dečaka u Gojbulji nije etnički motivisan

petar petkovic.jpg
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija je u odgovoru za TV Kljan Kosova navela da napad na 13-godišnjeg Srbina u Gojbulji u opštini Vučitrn koji se dogodio 1. jula nije etnički motivisan.

Kako taj medij navodi, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je juče posetio dečaka i izjavio da su maloletnika pretukli "albanski ekstremisti".

Iz policije za TV Kljan Kosova navode da je do incidenta došlo „u selu Gojbulje, u školskom dvorištu gde su se deca igrala. Na osnovu izjava dece žrtvi su lakše telesne povrede naneli napadači koji su bili istih godina kao i on“.

Ističe se da je Kosovska policija tretirala slučaj prioritetno i ozbiljno preduzimajući sve neophodne pravne radnje na terenu, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici.

„Od istrage sprovedene do sada, nema dokaza da je slučaj etnički motivisan“, navodi se u odhovoru iz policije za TV Kljan Kosova.

Dodaje se da Kosovska policija u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici, i dalje preduzima operativne i istražne radnje, vezano za slučaj.

„Kosovska policija ostaje posvećena izvršavanju policijskih dužnosti, pružajući sigurnost svim građanima bez razlike“, zaključuje se u odgovoru policije.

Божидар
23. Jul 2021.
Чуди ме да дечак још није ухапшен...