Maćedonci sa ministrom odbrane Poljske: Izrazio sam zabrinutost zbog militarizacije Srbije

Maćedonci sa poljskim ministrom odbrane
Izvor: Facebook/Ejup Maćedonci

Kosovski ministar odbrane Ejup Maćedonci sastao se sa ministrom odbrane Poljske Vladislavom Kosinjakom Kamišem kojeg je upoznao sa bezbednosnom situacijom u regionu.

"Imao sam čast da upoznam ministra nacionalne odbrane Poljske, Vladislava Kosinjaka-Kamiša, na marginama Foruma Defense24. Ministra Kamiša sam upoznao sa bezbednosnom situacijom u zemlji i regionu, a takođe sam izrazio zabrinutost zbog militarizacije Srbije i 48 baza srpske vojske i žandarmerije koje se nalaze duž granične linije sa Kosovom. Izrazio sam i sumnju na osnovu slučaja napada u Banjskoj da terorističke grupe podržavaju bezbednosne strukture države Srbije kako bi izazvale destabilizaciju Kosova i Balkana uopšte", napisao je Maćedonci na Fejsbuku.

Dodao je da će Priština nastaviti da podržava Ukrajinu.

"Svestan da rat u Ukrajini ugrožava opštu bezbednost Evrope, naglasio sam da će Kosovo nastaviti da pruža nepoštednu podršku Ukrajini u okviru naših državnih kapaciteta. Složili smo se da je veoma važno uspostaviti saradnju u oblasti odbrane između Kosova i Poljske", zaključio je Maćedonci.