Mazreku: Ispunjeni svi uslovi za zelenu kartu za putovanje u Crnu Goru

Sami Mazreku
Izvor: Koha ditore

Direktor Kosovskog biroa za bezbednost Sami Mazreku rekao je da je Biro ispunio sve uslove za zelenu kartu za putovanje u Crnu Goru, prenosi Koha. 

On je naveo da su sigurni da će ispuniti neke interne uslove. Mazreku je u emisiji "Sot" na KTV rekao da su sledećeg meseca pozvani u Brisel i da se nada da će se vratiti sa dobrim vestima.

Prema njegovim rečima, 1. jula se navršava godinu dana od potpisivanja sporazuma sa Crnom Gorom i da građani koji odlaze u Crnu Goru ne moraju da plaćaju osiguranje jer zelena karta dobijena na Kosovu važi na teritoriji Crne Gore. 

"Taj zeleni karton postojao je samo za Severnu Makedoniju i Albaniju. Svi građani koji idu u Crnu Goru treba da dobiju zelenu kartu od svojih osiguravajućih kuća", rekao je on.

Mazreku kaže da će sve što će predstaviti na Savetu biroa u Briselu jeste regulisanje odnosa sa biroima svih zemalja.

On je rekao da su nastojali da se regulišu unutrašnji poslovi i smanji broj neregistrovanih vozila, što je, prema njegovim rečima, i učinjeno.

Prema njegovim rečima, biro više nije onaj iz 2019-2020.

"Ne možemo da kažemo da ćemo se direktno priključiti, ali smo skoro uputili zahtev Briselu da nam dozvoli da sklopimo sporazum sa prijateljskom zemljom, a ako nam bude data ova dozvola, pripremićemo se", rekao je on.

Mazreku je rekao da građani ne treba da izlaze sa bez osiguranja i bez saobraćajne registracije.