Milanović: Pozivam sve mlade poreklom iz Leposavića da daju doprinos razvoju naše opštine

Dušan Milanović.jpg
Izvor: Kosovo Online

Leposavić je rasadnik talenata i uspešnih mladih ljudi koji sada žive u centralnoj Srbiji i pozivam sve mlade poreklom iz Leposavića da daju svoj doprinos razvoju naše opštine, afirmaciji mladih i obezbeđivanju sigurne budućnosti mladih na Kosovu i Metohiji, izjavio je Dušan Milanović, dobitnik Oktobarske nagrade opštine Leposavić za TV Most.

Milanović je svoj poziv uputio uspešnim doktorima, profesorima, pravnicima, ekonomistima, kulturnim radnicima, privrednicima, sportistima, IT inženjerima, programerima poreklom iz ove opštine. 

„Obrazovanje je stub razvoja društva, a opština Leposavić može da se pohvali kvalitetnim obrazovanjem, osnovnim i srednjim, kao i fakultetskim, a o tome najbolje govore rezultati na prestižnim takmičenjima. Imamo dosta uspešnih programera koji su poreklom sa KiM i njihova pomoć i podrška može da bude od velikog značaja za mlade na prostoru KiM. Informacione tehnologije su budućnost mladih u celom svetu, tako i na Kosovu i Metohiji, i sigurno mogu biti jedan od uspešnih modela umrežavanja i zapošljavanja mladih na Kosovu i Metohiji, što bismo mogli jedino da sprovedemo uz podršku Vlade Republike Srbije, Kancelarije za KiM i opštine Leposavić u cilju obezbeđivanja boljih i kvalitetnijih uslova za život mladih“, istakao je Milanović.

Oktobarska nagrada Milanoviću je uručena na svečanoj akademiji povodom Dana opštine Leposavić, a on kaže da je zaista lep osećaj kad znate da ste nekom pomogli i olakšali život.

"U prethodnom periodu organizovao sam brojne humanitarne akcije kako za pomoć pojedincima, tako i ugroženim porodicama sa teritorije naše opštine. Oktobarsko priznanje je samo podstrek za dalji rad, zalaganje i napredak. Trudiću se da u budućem periodu radim na promociji i afirmaciji naše opštine i mladih talenata koji dolaze iz nje", rekao je Milanović.